Az élet, mint olyan - Kineziológia - Varga Vivien Lilla -

Foglalj időpontot +36 30 480-3997

Kövess

Fény

Lesz, amikor tisztaságodért, igaz hitedért elítélnek.Lesznek akik bemocskolnak, megköveznek. Fényességed így válik számukra elviselhetővé. Maradj nyugodt és az éj leple alatt a csillagok fényéből meríts hitet. Tudd, honnan jöttél és e igaz útról ne térj le csak azért, mert előtted akadály áll.

Kerüld ki, ugord át, hagyd magad mögött kik lehúznak, hogy közöttük fényedet elveszítsd. Nincs szükség, mely a rosszindulatnak bölcsője lehet. Nincs az a helyzet, hogy ártás és bántás az egyetlen megoldás a kezedben. Maradj tiszta, még ha be is mocskolták ragyogó fényburkod. A fény belül születik, hisz te tudod. Eljön az idő, mikor fényed megmutathatod. Most csak várj, míg elhalkul a lárma, eltűnik a Földről a rosszindulat és a szeretet vezeti az embereket egymás fele. Csak várj és meglátod, a hit melyet tápláltál, apró kezek felmelegítik, földben gyökeret ereszt és új Nap kél a csillagos éj után. Őrizd a fényt és ki ne aludjon benned a szeretet. 

Kategória: Mindennapok | Szóljon hozzá most!

Te és ÉN, együtt MI

Tudom, hogy Te vagy az. Ki más lehetne? Ismerem minden porcikád, a pillantásod mélyén bújó félelmeket, melyeket csak az éjszaka csöndjében suttogsz néha magányodban. Tudom, hogy honnan jöttél, de azt csak sejteni vélem, hogy az út, mely hozzám elvezetett tele volt kétséggel, vágyakkal, örömökkel és kiábrandulással. Látom a mozdulataidban a férfit, kit elhagytak és tudom, hogy félsz, hogy talán újra így lesz. Itt biztonságban vagy. Gyermekkorod árnyékába menekülsz, ha hibát vétesz, hisz talán még ott egykor biztonságban voltál édesanyád ölelésében. Érzem a lelked minden rezdülését, kívánságát, mintha a sajátom volna. Hittel és szeretettel vezetem magam Tehozzád, hogy egyszer majd igazán találkozzunk. 

Mert ismerem a kacskaringós utat a szenvedésen át a gyönyörig. Tudom, hogy te is ezt keresed már régóta. Valakit, aki teljes lényével megért, kivel nem csak a tested készül táncra kelni, hanem a lelked és szíved is vele dalol. Hát itt vagyok. Az út, mely immár egy közös ösvény a közös múltunk lezáratlan sérüléseit még szemünk elébe helyezi. Bántottalak, megbántottál..kerestelek és elutasítottál..kerestél és eltűntem szemeid elől..így éltünk Mi évszázadokon át és most talán egy új tudatossággal tudjuk gyógyítani és örömbe fordítani azt, mit akkor nem tudtunk. Mert látom szemeidben önmagam. Lelkem legkínzóbb nyilait, remegéssel megtöltő vágyait. Bárhogy is volt, mostmár közös úton tapasztaljuk meg az emberi lény öngyógyító erejét. 

Kategória: Mindennapok | Szóljon hozzá most!

Napom és csillagom

Kinyúlok feléd, megérintem a szíved és lelkem fájdalommal telik meg. Többszörösen összetört, megsebzett és félelemmel teli Férfi szívet találok, ki már nem mer bízni szíve választásában, féli a szerelmet és a kapcsolódást. Érzem, hogy mindez a bennem lévő ősi gyógyítót hívja, hogy az egyetemes szeretet nyelvén szólva minden sebet kitisztítva erőt adhassak a kiválasztottnak. Nem saját erőmből és ezéletbeli bölcsességek által cselekszem, hanem az ösztönös, női gondoskodó, tápláló ősi női bölcsesség az, mely ébred és meri vállalni a hosszú, beszélgetésekbe torkolló éjszakát, a szeretkezés gyönyöreiben való eggyéolvadást. Így gyógyítalak és gyógyulok általad.  Érzem, hogy lassan szíved felenged és egyre ragyogóbb fényt sugárzol, teremtő erődben állva Napként ragyogsz az égen. Éjszaka, mikor lemegy a Nap és a Hold veszi át a fényt hordozó szerepét, hozzám bújsz és fényedet nekem adod, hogy így a világot átfényesítve egymást kiegészítve biztosítsuk az örök kegyelmet és megbocsájtást a földi lényeknek. 

Kategória: Mindennapok | Szóljon hozzá most!

Szer-elemben égve

Én tiszta, hallatlan örömmel nézlek, minden porcikádban zavartalanul gyönyörködöm és az aranylón fénylő homlokod is olyan ujjongásra hív, hogy kiáltani szeretnék. enyém! Ha te most a legkisebb mozdulattal jeleznéd, hogy ismét szeretnél engem, mindent újrakezdenék. Föléd hajolnék és lágyan csókolnálak meg, hogy ki ne essünk e mennyországból. Ez nyilván Szerelem, a létezésem mélyéből támadt igaz érzés, mely nemcsak egy nő vágya egy férfi iránt, hanem örök vonzalom. Ahogy két lélek egymásra talál. 

Megértettem általad végre a lényeget, melytől rettegtem, még a házasságot is. Hiszen nem tudtam.. hogyan lehetne szabadságom korlátozását élvezettel megélni..nemet mondva minden változóra..de mostmár megértettem, hogy minden vállalkozás és közös tett között a házasság a legnagyobb. Szeretném kézen fogni e közös életet és azt mondani: gyere! Mert mostmár jöhet… hadd jöjjenek a gyerekek is, mint kettőnk szerelmének megtestesült valóságai. 

Így szeretlek…

Kategória: Mindennapok | Szóljon hozzá most!

Mélység és magasság

Fullasztó mélységekig érzem a magányt, mely feszít és tüzel belülről. Miért éli meg az ember mélységeiben az egyedit, az ÉN-t, kiüresedvén minden külső sallangtól? 

Mert ez visz, ez viszi az emberiséget közelebb valami igaz valósághoz. Ahol már nem az álarcok bálját járjuk nap mint nap, hanem igaz szívvel merünk Istent látni a teremtett csodákban és tudunk igaz hittel, szép szavakkal egymásba karolni és élni, igen élni egy szép életet. Ezért kell, hogy a mélységben találkozz azzal, ki fél, ki nem remél és már talán küzdeni sem akar. Ki a létben szépet és vonzót nem remél. Mert a lélek az, aki ekkor harcba száll az életért és Istent hív az elesetthez, ki már másképp, más ruhában ébred újra önmagára. Átalakulása ez a világunkban. Bent és kint. Engedd, hogy a fény árnyékot vessen és az árnyékban is rátalálhass önmagad sebzett, magányos felére. Magadhoz véve, karold őt fel és vidd a fény felé, átvilágítva élted koronáján. 

A Fény harcosa légy, védője a gyengének, oltalmazója az életnek.

Fényünnep nyílik körötted. 

Kategória: Mindennapok | Szóljon hozzá most!

Jó vagy úgy, ahogy vagy

Az elmúlt időszakban ezernyi olyan hirdetés, közösségi program tárult szemem elé, mely az édesanyákat emeli, őket segíti. Ugyanakkor mi van a többi nővel? Aki még nem édesanya, de ugyanúgy küzd a teendői közt egy csipetnyi Én-időért? Mi van azokkal, akik egy válás után keresik, kutatják önmagukat, keresik az okokat és kevésnek érzik azt, amit eddig elértek? 

Nem gondolom, hogy a nő és nő között ily módon különbséget kell tenni. Hiszen mindannyian ugyanazon lánc egy-egy láncszemei vagyunk és mindannyiunknak szüksége van megértő, szeretetteljes közegre, jó programokra, társa és barátnőkre. Mindannyian ismerjük a ciklus áldasait és nehezebb óráit, a kétséget és a felhőtlen öröm kacagó erejét. Éppen ezért fontos, hogy mikor kétségek gyötörnek, keresed az utad és úgy érzed egyedül vagy a világban, tudd, hogy mi mindannyian veled vagyunk! 

Küldetésemnek érzem olyan női közösségek óvását és létrehozását, ahol nincs idegenkedés, irigység, hanem a szeretet és az együtt határozza meg az együtt töltött időt. 

E kezdeményezés első alkalma 2018. november 16-án a budapesti Harmónia Fészekben talál otthonra. Egy teljes délután a Nőiség jegyében, egyéni, kiscsoportos beszélgetésekkel, előadásokkal, közös mozdulatokkal. 

Hívlak és várlak e térbe. Teremtsünk együtt egy egymásra támaszkodni tudó női közösséget. <3 Ezen a napon CSAK Nőknek programjainkon olyan mozgásformákat, ősi tudásokat gyűjtöttünk össze, mely a női test egészségét, a lélek megújulását segíti.

Programjaink:

15:00-17:00 Egyéni Női Integráció – TEK kineziológia által, egyénre szabott női oldási tematikával

15:00-17:00 Egyéni Anyaméh Áldás és Anyaméh Gyógyítás – Miranda Gray módszere nyomán

17:00-18:30 Női ErőForrás Aktiváló Mozgás Meditáció – 1,5 órás bemutató foglalkozás, melyben az 5 elem jegyében mozdulunk

18:30-20:00 Női beszélgető est, ahol a női szerepekről, hétköznapi praktikákról lesz szó

A programokat tartja: Varga Vivien Lilla, Női Energia Fitnesz oktató, Hivatásos Hold Anya, női segítő.

Bejelentkezni weboldalunkon: www.harmoniafeszek.hu címen illetve a 06304564358 telefonszámon tudtok. 10% kedvezmény ezen napon minden programunkra!

Kategória: Női Erő Ébresztés | Szóljon hozzá most!

Testünk és szerveink energetizálása

Dr. Eőry Ajándok: Test – és fülakupresszúra című könyve megszólít évről évre újra, mindig rávilágítva egészségem, testem és életem összefüggéseire. Szeretném röviden idézni azokat a sorokat, amelyek engem először megszólítottak:

“A HKO, azaz a Hagyományos Kínai Orvoslás a világ egyik legrégibb, mondhatni több mint 3000 éves jól megalapozott, rendszerezett orvoslása. Ennek meghatározó része a kínai masszázs, azaz az akupresszúra, amely a bőrben és a bőr alatti szövetekben, az izmokban haladó energiapályákat, ún. meridiánokat célozza meg és egyik jelentős területe a csontmasszázs, a sérüléseket helyretevő, gyógyító masszázstechnika is.”

Ezeket a sorokat olvasva még nem gondoltam, hogy testemben egy barátot, társat üdvözölhetek magam mellett.

A meridiánok, ahogy írja a bennük lévő energia szerint lehetnek yang, illetve yin típusúak. A yin és a yang elveknek megfelelően az összes yin meridián a mellkas, has, valamint a végtagok belső oldalán, tehát a test középvonalához közelebb; az összes yang meridián a háton és a végtagok külső oldalán fut, azaz a test középvonalától távolabb. Minden yang meridián felfelé fut, azaz eléri a fej területét (összeköttetés az égi yang energiával) és minden yin meridián lefelé fut.

Dr. Eőry Ajándok 14 meridiánról ír könyvében, ebből én a tüdővezetéket emelném most ki, annak 11 pontjával. Nem véletlenül, hiszen az őszben járunk, az 5 elem tana szerint a Fém elem időszakában, melyek yin szerve a tüdő, Yang szerve a vastagbél! Mindkét szervnek legfőbb feladata a felgyülemlett melléktermék eltávolítása, elengedése a testből. A vastagbél és tüdő kiegyensúlyozatlan munkája belső elégedetlenséget, szomorúságot, szervi gyulladásokat, testi fájdalmakat idézhet elő.

A tradícionális kínai orvoslástan a hosszú ideig tartó bánatot, melankóliát és szomorúságot a tüdő működésével látja összefüggésben. Nem véletlenül, hiszen a tüdőnk az, ami a számunkra nem építő, nem hasznos anyagot kilélegzi testünkből, a felhalmozott szomorúság, letargia így  megbetegítheti. Ha tüdőnk megtelik negatív gondolatokkal nem tudja a tiszta, építő levegőt belélegezni és így megbetegszik. Fordítva is működik a folyamat, az összegörnyedt testtartással, amivel nem engedünk tüdőnknek elég teret, biztosítjuk magunk számára az enerváltságot. Ilyenkor ősszel hajlamosabbak vagyunk átadni magunkat a szomorúság, fájdalom, elmúlás érzéseinek, képeinek, hiszen búcsúzik a nyár, a napos meleg idő.

Válassz másképp, aktiváld tested öngyógyító mechanizmusát: A tüdő meridián a kar belső területén fut le és a hüvelykujj külső területén vegződik. A könyv által kiemelt pontok mind a tüdő problémáival foglalkoznak, mint asztma, köhögés, hörgő és tüdőgyulladás. Csodálatos, hogy testünk segítségével, a könyvben leírt pontok masszírozásával aktiválhatjuk testünk öngyógyító folyamatait. Fontos, hogy a tüdő aktív időszaka 3-5 óra között van és a fehér színnel érdemes töltemi, azzal energetizálni. Ennek fontossága abban rejlik, hogy a meridián kiemelt időszakában még jobb hatást érhetünk el, hiszen ekkor az energia mennyisége azon a pályán maximumát éli.

Nem kell, hogy az esős rossz idő kedvünket vegye és átadjuk magunkat a szomorúságnak! Keressük a színes faleveleket, kiránduljunk, tágítsuk ki mindhárom tüdőszakaszunkat, lélegezzünk! Az akupresszúra mellett több lehetőségünk is van, hogy testünkkel, szerveinkkel foglalkozzunk, azokat gyógyítsuk, energetizáljuk. Az én kedvelt technikám a Női ErőForrás (NEF) haladó tanfolyama, amelyen külön foglalkozunk a szervhangokkal, azok színeivel, így aktiválva őket.

Ismerd meg te is tested energiaközpontjait a NEF segítségével és ismerd meg annak energetikai felépítését, hogy testedet egy-ségben, egészségben tudd.

Kategória: NEF | Szóljon hozzá most!

Gyermekjóga

Minden szülő legfőbb vágya, hogy a számára legkedvesebbek, a gyerekei mindenből a legjobbat kapják. Legnagyobb kincsünket, gyermekeinket így a legjobb szakemberek kezében szeretnénk tudni. Gyermekjóga oktatói vizsgámat Csíki Mariannál, a Jóga a boldogabb gyermekkorért című könyv írójánál tettem le.

Mire jó a jóga?

A gyerekjóga egyszerre segít a harmónia megtalálásában testi és lelki szinten. Egyszerre fejleszti, nyugtatja a gyereket, így a megfelelő mese kiválasztásával más és más problémát kezelhetünk vele. Ami miatt pedig az utóbbi időben még inkább népszerű mozgásforma lett, nem más, mint a gyógyító hatása: babakorból visszamaradt mozgásokat, vagy az akkor fontos mozgások kimaradását egyaránt kiküszöbölhetjük a jógával, és nem is beszéltünk még a prevenciós céllal végzett gyakorlatokról.

Milyen életkorban javasolt?

Minden korban megtalálhatjuk azt a módot, amikor már a gyereket rábírhatjuk a gyakorlatok végzésére, csak a megfelelő eszközökkel kell hozzá közelednünk a saját életkorának megfelelően. Óvodásoknak minden alkalom egy-egy mese köré épül, míg az iskolásoknál már a fókusz a gerinc menti izmok erősítésén túl a koncentrációt segítő légzőgyakorlatokon gyakorlatokon van.

Testi szinten a gyermekjóga segít:

  • a helyes testtartás kialakításában
  • védeni a gerincet
  • kezelni a lúdtalpat
  • idegrendszeri éretlenség fejlesztésében (figyelemzavar, magatartás zavar, érzékelő központ fejlesztés, egyensúly fejlesztés, jobb és bal agyfélteke kommunikációja)
  • testtudatosság kialakításában
  • egészséges önkép, testkép kialakításában

Lelki szinten:

  • fejleszti az érzelmi intelligenciát
  • segít az érzelmek megélésében, kezelésében, irányításában, kifejezésében
  • az önbizalmat növeli
  • kiegyensúlyozottá válik
  • segít a helyes önértékelés kialakulásában
  • a szorongást, feszültséget oldja

Jógaóráim Budapesten és Miskolcon óvodáskortól egészen a tini korosztályig szólítanak meg minden gyerkőcöt, akik játszva szeretnék belső erejüket növelni és készségeiket fejleszteni.

 

Kategória: GyermekLanc | Szóljon hozzá most!

Agytorna nem csak gyerekeknek!

Mi köze a tolatásnak, teherbírásnak ahhoz, hogy integráltan működik-e a két agyféltekéd?
Nagyon sok, hiszen ahhoz, hogy egyszerre észleld az autó hátulját, nézd a tükröket, mozgasd a kormányt és még a rádióban szóló hírekre is figyelj, több agyi területet kell aktívan tartanod, amelyek együttes munkájából fakad a tökéletesen parkolás. A kéz-láb-szem koordináció mindennek alapja, ahogy a térlátás és talán az optimizmus is.
Mind fejleszthető. A kérgestest, mely híd a két agyfélteke között a Brain Gym, azaz Agytorna gyakorlataival fejleszthető, az átjárhatóság növelhető, ahogy az integrált agyi működés is. Mind a business világban, mind a hétköznapok során ezernyi inger éri minket pillanatok alatt. Ahhoz, hogy azokat hatékonyan fel tudjuk dolgozni és adekvált, azaz megfelelő válaszreakciót adja reagáljunk, ahhoz mindkét agyféltekénk szükséges.

Hétköznapi eset, hogy a járdán álldogáló telefonálók állják el az utat. Ha te is közéjük tartozol és amint csörög a telefon, megállsz és nem vagy képes továbblépni, érdemes felmérned hogyan működik az elméd. Két párhuzamos cselekvést végrehajtani nem egyszerű, mégis nap mint nap tesszük ezt. Ha elfárad az elme, csak próbálkozásokra marad az ereje, míg ha eléri mindkét agyfélteke energiakészletét, a siker elérhetővé válik.

Könnyed, játékos, személyre szabott, összeállított gyakorlatsorral segítek, ha úgy érzed szívesen fejlesztenéd akár tanulási készséged, térlátásod vagy ha csak integráltan szeretnél jelen lenni a mindennapokban.

Egy Brain Gym kineziológia alkalom 60 perces, amely magában foglalja a helyzet feltárását, a gyakorlatok betanítását, azok pontos elvégzését, begyakorlását és a házi gyakorlatsor összeállítását.

60 perc önmagadért, életre szóló gyakorlatokkal!

Kategória: Agytorna | Szóljon hozzá most!

Szerelem, szerelem…

Megismerni és felismerni a másikban az Isteni Ént, azt jelenti magadra találsz. Megtalálhatod azt az örök kapcsolatot, mely minden embert összeköt. Egy a Forrás. Szerelemmel tekintve a másikra ugyanezt éled. Tudod, hogy összetartoztok. Minden, ami benne lüktet és felszínre kerül, belső folyamataid kristálytiszta tükre. “Te Én vagyok. “

A világ kitágul és megszűnik pár pillanatra az idő.. vagy csak nem számít többé.

A szerelem elmúlásával is képes vagy látni az öröklétet, amikor felismered, hogy nem ellened irányuló szavak alkotják a párbeszédet, hanem mindaz, ami EGY bennetek, az varázsol el és perzsel fel egyszerre. Ilyenkor tudod és talán ki is tudod mondani, hogy: “ Nem rád haragszom, csak utálom azt amit képviselsz, mert bennem ugyanúgy ég, forrong, de kimondani még nem tudom. Megtestesíted mindazt, amit elrejtek a látó szemek elől, mert félek megmutatni ki vagyok és Te mégis, ily nyugodtan mutatod meg nekem. Dühöm nem ellened irányul csak minden olyan tevékenység felé, ahol rámutattál hiányaimra, melyeket még nem vagyok kész elfogadni. Meg akarok tőled szabadulni, mert nem látom, hogy hiába engednélek el, mindig velem és bennem maradnál. “

Elfogadni és megszeretni önmagad hát legjobban a másikon keresztül tudod. Igaz szeretettel, nyitott szívvel, lélektől lélekig hatoló pillantással. Engedd magad szeretni és szeresd az életet, életszerelemmel, felismerve, hogy tulajdonképpen minden EGY.

Kategória: Mindennapok | Szóljon hozzá most!