Miben segített nekem a kineziológia, avagy a kineziológus is csak ember

Sokan feltették nekem már a kérdést személyesen vagy levélben, hogy pontosan milyen változásokat hozott az életemben a kineziológia. Röviden összefoglalni lehetetlen, mégis megpróbálom visszaadni azt az élményt vagy utat, amelyet bejártam az elmúlt 4 év során.

Én a kineziológiát anno proaktív módon a családi minták kitörlése céljából választottam. El akartam vágni magam dacos kamaszként mindattól az örökségtől, mind jó és rossz értelemben, amelyet a generációs őseim igyekeztek és igyekeznek a mai napig is átadni. Közben megtanultam, hogy az elvágás nem megoldás és kitörölni a múltat és a hozott mintákat nem lehet. A megértés és az elfogadás azonban olyan új utakat nyitott meg számomra, amelyeken tudok haladni önmegtagadás és szembeszegülés nélkül. Így értettem meg családom energetikai hálózatát, amely a mindannyiunkra kiterjedt mintákat, félelmeket, ugyanakkor a jó megoldásokat is magában foglalja.

Elfogadtam a hiányosságokat, a többleteket és így azok leképeződését is saját életemben, annak minden szintjén. A dacolás, ellenszegülés és elvágás helyett az egymásban feloldodást, áramlást választottam. Először nagyon látványosak voltak a változások, a  megfelelési kényszer, önbizalomhiány, szerethetetlen érzések megdolgozása után egy magabiztos lány állt a családja előtt. Ugyanakkor a nagy áttörés csak később jött meg. A negatív szokások, minták elengedése is a mindennapokat tette könnyebbé, azonban az az érzés vagy tudatosság, ami kialakult a minták felismerésére hozta az igazán nagy előrelépést.

Ma már a játszmák elején jelez a belső hang hogy állj, ismerd fel a helyzetet. “Mire hasonlít? Milyen érzések vannak benned? Ki az aki áll a másik oldalon? ” – így segítve hogy egy-egy helyzetbe ne szakadjak bele, ne másokon töltsem ki a haragom, rosszkedvem vagy fájdalmam. Így váltok valóságot és amikor a páromat kapom rajta, hogy velem próbálja rendezni a múltból hozott rendezetlen ügyeit, akkor mielőtt szavai hallatán fájdalmamban én is védekeznék, csak megállítom és együtt váltunk valóságot, felismerve, hogy mik vannak az érzések mögött. Van, hogy beleszaladunk és lejátszuk? Igen, megesik. Utána jókat szoktunk beszélgetni a mintán, hogy mi is történt és végül kacagunk magunkon egy jót.

A válaszom tehát: sokat változtam a kineziológia segítségével, de a legnagyobb segítség az a mintákkal kapcsolatos tudatosság, amit ezáltal nyertem. Mint mindenki, én is járom az utam, még nincs vége, és ez így jó! 🙂

Kategória: Kineziológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*