Termékenység ideje

A Mars most érte el a Bika csillagképet, így egyre jelentősebbé válnak vágyaink, hogy megvalósítsuk álmainkat, termékeny energiáinkat az igazán működő, építő folyamataink felé fordítsuk.

Mindezt segíti a május 1-hez kötött hagyomány, miszerint ekkor ünnepeljük a termékenység, a természet ébredése, lényegében a virágba borulás ünnepét. Ez az ünnepkör egyaránt tükrözi a természet ciklikus változásaihoz fűződő “mágikus” elképzeléseket és a naptári év egyházi, vallási mozzanatait is. A természet ciklusai és a természet életadó ereje mindenkiben jelen van, férfiakban és nőkben egyaránt. 

Május elsejével tehát érdemes belső ciklusaink szerint teremtő energiáinkat mozgósítani. Az alkotóképesség egyik legértékesebb tulajdonunk, mert minden szinten átszövi és táplálja életünket: nem csak pszichésen, szellemi és értelmi hanem emocionális és gazdasági szinten is. Ahogy az ősi természet is végtelen lehetőségeket és tereket rejt magában az újonnan születetteknek, mi emberek is életadók vagyunk. Ilyenkor tavasszal mintha újra erőre kapnánk, kivirágoznánk és velünk együtt ébrednek vágyaink, érett gondolataink, gyümölcseink, amelyek immár a fizikaiban is megszülethetnek. Ha alkotóenergiánk mégis elfolyt, így nem tudunk szívünk vágya szerint cselekedni, akkor mint egy folyó esetében is, a holt és mellékágakat áttekintve tudunk szétnézni: Mi az, ami már nem táplál, mégis kreativitásomat, energiáimat afelé fordítom. Hol van a fókuszom? Mint a fát a gyökerei, minket is a bennünk élő vizek, ciklusaink áramlása és ebből nyíló kreativitásunk segít az előrelépésben. 

A termékenység az új élet alapja, ebből indul ki minden, ahogy mi is annó a világra jöttünk. Nem véletlenül ünnepeljük édesanyáinkat, akik teremtőerejükkel életre hívtak minket. 

Boldog Anyák Napját és termékeny, vágyakat a fizikaiban megvalósítható időszakot kívánok Mindenkinek!

Kategória: Kineziológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*