A boldogság tanulható!

Nemrégiben jelentkeztem a szeptemberben induló Boldogságprogramra, amely praktikus, mindennapokban használható boldogságnövelő technikákat oszt meg 10 hónapon keresztül. A módszer a pozitív pszichológia által elismert technikákat gyűjtötte össze és tematizálta, 10 különböző gyűjteménybe rendezve azokat.

Szeptemberben a “Boldogságfokozó hála gyakorlása” című gyakorlatokkal kezdünk, még lehet csatlakozni a http://boldogsagprogram.hu/10-honapos-ingyenes-boldogsagprogram weboldalon!

Addig is érdemes olvasgatni a blogjukat, ahol boldogságmérő tesztekkel és tudományos kutatások eredményeivel várják az érdeklődőket.

Bevezetőnek a szeptemberi Ön munkához érdemes az alábbi gyakorlatokat kipróbálni, igény szerint bővíteni, vagy megosztani másokkal.

A Greater Good in Action internetes oldal a következő tudományos megalapozottságú technikákat ajánlja a boldogság gyakorlásához:

  • Idézd fel, amikor nagy örömöt éreztél
  • Képzeld el, hogyan zajlana az életed a lehető legjobban, és írj részletesen magadnak feljegyzést erről az elképzelt jövőről
  • Képzeld el, hogy a kapcsolataid a lehető legjobban működnek
  • Képzeld el, milyen lenne az életed azok nélkül a pozitív dolgok nélkül, amiknek most részese vagy
  • Írj azokról a dolgokról, melyek nagy jelentőséggel bírnak számodra

Én a magam részéről ezt kiegészítettem egy Hálakörrel, így minden este összegzem magamban, hogy miért vagyok hálás annak a napnak kapcsán, majd ezt kitágítva általánosságban is, egész életemre rátekintve. Ez a napzárás teljesen más megvilágításba helyezi a napközben történteket, feltölt és segít a mindennapok során megtartani pozitív gondolkodásomat. Csak ajánlani tudom!

Kategória: Programok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*