“Miért pont én?” helyett…

Miért mindig én? -hallom a kérdést és figyelek. Tényleg mindig úgy alakulna, hogy ő az, akit megtalálnak? Csak vele történhetnek olyan változások, amikre nincs felkészülve? Talán a hátán van tényleg a láthatatlan matrica, hogy “Rúgj belém!”. Lehetséges volna, hogy ezt csak magának programozta be így? Hiszi, hangoztatja, hogy mindig ő a hibás, a bántott, a rossz. Ő áll a sarokban vagy önmagát állítja oda? Nézi a sikeres embereket maga körül és nem érti. Nekik hogy lehet hogy mindig minden a helyes időben, jó helyen számukra előnyösen történik. Majd visszaül a sarokba és újra elpanaszolja valakinek, hogy hát igen, ő az, akit mindig megtalálnak. Igazságtalanul. Lépni már elfelejtett, az irányítást másnak adta. Sorsnak, Istennek, az életnek. Megy a körhinta és nem száll ki. Figyelem ahogy jó hangosan kijelenti milyen szerencsétlen és a láthatatlan bélyeget már fel is ragasztotta. Elhiszik neki, hogy tényleg, szegény, mindig őt bántják. Pedig csak egy ember kellene, aki odamegy és elmondja: “Ne csodálkozz, és sírj ha úgy érzed nem megfelelően kezelünk és téged állítunk be mindig a bűnbaknak. A címkét te választottad. Mennyire szereted Önmagad? Mi is pont annyira és csak annyira tudunk értékelni, mint Te önmagad.”

Az önértékelési problémák korán kialakulnak, alsó tagozatban, oviban, otthon vagy a játszótéren. Nehéz elhinni magunkról, hogy tartozhatunk mi is a sikeresek avagy szerencsések közé, ha már elveszítettük az egészséges önbizalmunkat. A többiek sem sikeresnek vagy szerencsésnek születtek. Hittel, önbizalommal és öntudattal vannak jelen az életükben. Tudják, mire számíthatnak, így az a változás ami mást váratlanul a földre sújtaná, nekik meg sem kottyan. Számítottak rá, tudják a megoldást és haladnak tovább. Nem kérdezik, az eget kémlelve hogy “Miért pont én?” tudják, hogy erre is szükség volt, hogy célba érjenek. Feleslegesen nem teszik ki magukat céltáblának, értékelik és szeretik magukat annyira, hogy védjék saját határaikat és ha kell kiálljanak magukért.

Nem átlagon felüli emberi képességekről van szó. Lehetsz te is sikeres, és szeretheted magad újra, úgy ahogy talán még sohasem ezelőtt. Kellő önismerettel és a fájdalomtest gyógyításán át megtalálhatod az utat önnön szíved felé.

A “Miért pont én?” helyett most úgy választok, kezembe veszem életem irányítását!

Kategória: Kineziológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*