Ünnepeld meg önmagad!

Alkotni, tanítani, létrehozni valamit a fizikai anyagból, hozzásegíteni másokat a bennük rejlő lehetőség megéléséhez – mind óriási feladat. Ugyanakkor azt gondolom, hogy mindamellett, hogy ezen folyamatok alatt végig bízunk magunkban, abban hogy időben, megfelelő helyen minden összeáll, az igazi kihívást mégis abban látom, hogy amikor folyamat lezárul a munkám gyümölcsét észrevegyem. Felismerjem, megünnepeljem a születését és engedjem, hadd haladjon útján tovább. Több hónapos lakásfelújítás alatt számtalan ilyen teremtésnek voltam részese és magamat figyelve észrevettem, hogy nehéz a rutinokat letéve örülni a kész terméknek. Rájöttem, hogy teremtéseim többségével így vagyok. A folyamatban elveszve nehezen veszem észre, hogy valami megszületett, megváltozott és ezáltal új lehetőségekkel élhetek. Nyithatom a kapukat, használhatom mindannak gyümölcsét, amiért tevékenykedtem.

Szeretném, ha ünnepelnénk sikereinket, legyen az egy hosszú fogalmazás magyar órára vagy egy isteni vacsora. Nap mint nap létrehozunk valami újat, mégis elmegyünk mellette. Elfelejtjük megadni magunknak a hála érzését és az örömöt. Én arra ösztönöznélek, hogy vedd észre, ünnepeld meg, hogy mi mindenhez tettél ma hozzá, a legapróbbtól a látványos, fizikai alkotásig. Írd ma össze és ezáltal tudatosítsd teremtésed! Nagyszerű élmény lesz, megígérem.

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Ünnepeld meg önmagad! bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Schinogl Edit szerint:

  Kedves Vivien teljesen igaz a levél tartalma csak néha veszem észre a munkám gyümölcsét jön a következő feledat és elvész az öröm pillanata és elfelejtem megköszöni és hálát adni érte.Tanulom ezt megteni és meg köszöni a nap végén igen és jó érzés valami megváltozott bennem sikerült olyan dolgot is megcsinálni amit én magamról sem goldoltam és elindultam neki álltam kifesteni a konyhátam felújítani nem kis feladat mivel nagy konyha és az első festésem lassan halatam munka mellett. Amit éreztem örömöt és minden egyes nap kinyilt egy másik ajtó és lassan látam ahogy ki rajzolódik az egész és formát ölt nagy öröm és ünnep a lelkeben megosztotam a facebukon barátaimmal is a munkám gyümölcsét.
  Köszönöm Vivien szép estét kívánok.:)

 2. Maris szerint:

  Igen, azt gondolom van okom ünnepelni! Ünneplem a Családomat, akiknek eszébe jut, hogy itthon legyenek, ünneplem az együtt töltött időt, a vidámságot, a vicceket, a szeretetet, az egymás iránti figyelmességet, amit megtapasztaltunk éppen a mostani hétvégén is!
  Jó nekünk, hogy ilyen gyerekeink vannak 😀
  Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*