Maradj fókuszban!

Az elmúlt napokban sokszor előkerült mint téma az célmegvalósítás és lelkes ellenpárosa az önszabotázs. Sokan vágyunk egy-egy célt megvalósítani, azonban az a tapasztalat, hogy ahogy az első bogár a szélvédőnknek ütközik feladjuk, elkeseredünk és beleesünk abba a hiába, hogy a bogarakra fókuszálva elvesztünk mindent szem elől, amiért elindultunk.

Amikor én célmegvalósításról beszélek mindig igyekszem elmondani, hogy lesznek hullámvölgyek, akár visszaesések, de nem szabad a problémára fókuszálni, mert akkor elszalasztjuk a megoldást, mindazt amit közben kínál az Élet. Mert néha céljainkig egészen furcsa utakon jutunk. Egy-egy véletlen találkozás, beszélgetés, esti séta a ködben segíthet hozzá minket, hogy végre észrevegyük azt is, amit esetleg mások nem látnak, vagy nem akarnak észrevenni. A jó dolgokat! A szépet másokban, a napsütésben, egy-egy mosolyban, segítő kézben. Hiszen valahol mindannyiunk célja saját és társaink életminőségének javítása. Mindegy, hogy ezt párkapcsolatban megélt boldogságon át vagy karrierünkben kiteljesedve érjük el. Minden, amit célként megfogalmazunk hozzájárul ahhoz, hogy MI jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Nem szabad a célt szem előtt veszíteni, de nem is szabad magunkat korlátok közé szorítva egy ösvényt kijelölve rohanni őrülten felé. Az út is fontos. Az új rálátások, felismerések.

Merd látni azt, amit más nem! Mélyedj el a pillanatban, figyelj magadra és a másikra. Nyitott szívvel, lélekjelenléttel töröld le a bogaras szélvédődet és utazz tovább célod felé! Fókuszodat helyezd át a jelenbe, írj listát mi mindent tehetsz MA magadért. Mert minden egyes nap új lehetőségek tárháza. Csak emeld fel tekintetedet, ints búcsút az önszabotáló gondolatoknak, negatív szembejövő képeknek, emlékeknek és nézd meg mi mindent tettél már le az asztalra. Ha csak párat kell hogy említsek megtanultál járni, írni, olvasni, önállóan enni, majd futni, biciklizni és még sorolhatnám mennyi sikerélmény áll már mögötted. Töltekezz és higgy magadban!

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*