Alkoss az új évben is!

Nemrégiben egy “Vállalkozó leszek!” című előadáson nyitottan beszélgettünk arról, hogy miért jó vállalkozni, ki miért választaná ezt a megélhetési formát. Sokan említették az alkotás örömét, amikor szabadon, szívből tudnak teremteni, kísérletezni és adni valamit a világnak, ami attól több és szebb lesz. Nagyon szép motivációval indulnak a frissen végzett diplomások, nagy elvárásokkal, szabadon, tele ötletekkel. De ahogy az előadáson is elhangzott, az ötlet még csak egy ötlet. Azzal lépni kell, formálni kell, kitartóan, szenvedélyesen vinni a folyamatot és kapcsolódva másokkal mindig rugalmasan újra és újra felül kell tudni bírálni saját munkánkat. Rugalmasan, nyitottan mégis határozottsággal és önfegyelemmel lehet felépíteni az ötlettől a megvalósulásig tartó folyamatot.

Így év végén én mindig átgondolom mi minden történt velem egy év alatt emberileg, szakmailag és mint vállalkozó. Összeírom az új terveket, amelyek a jelenből bontakoznak ki és a jövőmet építik. Nem csak azért fontos látnom, hogy hol tartok, hogy tudjak előre gondolkodni, az új évre tekinteni, hanem azért is, hogy merjem megünnepelni mindazt, amit már elértem. Mert ez a tűz visz majd tovább, hiszen saját vállalkozást csak szívvel-lélekkel őszintén tud felvirágoztatni az ember. Ez a formáj a lelkesedésnek egész évben tartó, örömtűz.

Készíts Te is számvetést az évről. Mi történt Veled, mi az amit elértél, és merre tartasz. Összegezve tapasztalataidat, hagyj magadnak időt arra, hogy megünnepeld sikereidet, céljaid! Ne feledd, bukás nincs, az mind tapasztalás, amely téged szolgál. Tekints hát így erre az évre, amely tapasztalatok ezreinek tárháza és benned, általad nyitja és építi jövődet.

Nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek!

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*