Értsd meg kapcsolataid hátterét

Ideje van a tavaszi nagytakarításnak, várjuk a feltámadás ünnepét. Kirázzuk a dunnákat, ragyognak az ablakok és ha jól csináljuk, akkor mi is tisztább gondolatokkal, pozitív érzésekkel tudunk az új nap elé nézni. Mert a tisztulás mindeközben bennünk is zajlik. Az élet a folyamatok mögé mutat és tanít.

Ablakaimat pucolva döbbentem rá, hogy talán én mindig egy oldalról igyekeztem megoldani a kihívásaimat. Ugyanazzal a technikával, ugyanúgy, magamon változtatva, a kapcsolódást keresve és sosem néztem meg a másik oldalt. Hiába tisztítottam, fényesítettem az ablak eme felét, ha a maszat a másik, kívül eső oldalán volt. Kénytelen voltam kimenni a hűvösbe és onnan is, egy teljesen másik aspektusból megnézni a problémát. Teszem-e ezt a mindennapokban?

Nem mindig. Van, hogy nem látok túl a saját helyzetemen és képtelen vagyok megérteni a másik oldalt. Hitrendszerek ütköznek, értetlenség van mindkét oldalon és a probléma még mindig nem oldódott meg. A helyzet nem átlátható, jobb esetben mindketten magunkba nézve igyekszünk felismerni a háttérben mozgató rugókat. Biztosan Te is voltál ilyen helyzetben. Lehet azonban, hogy csak TE érzékelted a problémát. Mit lehet ilyenkor tenni? Saját szerepedből kilépve megnézni a másik oldalt. Ott milyen az idő? Ő mit lát? Mi az az érzés, ami őt mozgatja? Milyen tapasztalások állnak mögötte? Milyen ő, amikor nem a főnököd, férjed, édesanyád, barátod? Ránézve ugyanarra a helyzetre a másik szemszögéből új felismeréseket hozhat, amelyek elvezethetnek a megoldásig, feloldásig.

A TEK tanácstadás lehetőséget ad arra, hogy a legstresszesebb kapcsolat mindkét oldalát megnézzük. Felismerjük az érzéseket, a motivációt, szlogent, mintázatot és újra átlátunk a szitán. Megértjük a legalapvetőbb kommunikációs tereket, ahol elcsúszott a mondanivaló, hogy innentől rugalmasan, empatikusan, érző figyelemmel légy jelen akár stresszhelyzetekben is.

Ha szeretnéd kipróbálni a TEK hatékony képességfejlesztő módszerét, jelentkezz Te is!

Kérj egy időpontot

Jelentkezz be online, vagy hívj bizalommal a +36 30 480-3997 telefonszámon.

Kategória: Kineziológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*