Mi az Agytorna célja?

Egyes nézetek szerint minden tanulási nehézség valamilyen trauma hatására következik be. Az agy komputerként tárolja az információkat, melyek blokkot okozhatnak idegrendszerünkben. Ezekhez a blokkokhoz kineziológiai izomteszt segítségével hozzá tudunk férni, és kijavítani a működési zavarokat.

Az Agytorna célja a középvonal keresztezés elérése, mindkét szemmel való nézés, mindkét füllel való hallás, és a teljes testmozgás elsajátítása a tanulási folyamat segítésére. Így mind az egyéni, mind a csoportos alkalmak a teljes test átmozgatásán túl bekapcsolják mindkét agyféltekét és erősítik a köztük lévő kommunikációt.

A bal és jobb agyfélteke tevékenysége a háromdimenziós aggyal függ össze. A foglalkozások célja megmutatni és korrigálni a háromdimenziós agyműködés zavarait a testben, mint a látás, hallás, írás, szervezés, megértés.

Fontos látnunk, hogy milyen probléma, melyik dimenzióhoz kapcsolódik:

Bal-jobb dimenzió: Kommunikáció: a test jobb és bal oldala kommunikál egymással.
Fönt- lent dimenzió: Központosítás, szervezés, a test és a fej együttműködnek.
Elöl- hátul dimenzió: Fókusz, megértés, a hátsó agy és első agy összjátékaként megértjük a dolgok értelmét.

Az Agytorna megfigyelésen alapuló felmérései alapján a tanulás és egyéb tevékenységi folyamatok közben vizsgáljuk a dinamikus agy elméletét és működését a mindennapokban. Integráló gyakorlatok során felmérve és erősítve a két agyféltekei optimális működését.

Az egyéni alkalmakkor a személyes agyi profil kerül kidolgozásra, mely magában foglalja a szem, fül, kéz, láb, agyféltekei dominanciák megállapítását,  a személyes profil működésének elemzését és hogy hogyan működünk stressz hatása alatt.

A gyakorlatok során a mindennapokban használható megoldásokat beszélünk meg, azaz hogy miként alkalmazzuk a tanulás során a tanult gyakorlatokat: pl. tanulási környezet kialakítása, tanulási stratégiák megválasztása, de akár a tanítási módszerek megválasztásában is tudok segíteni. Energetikai rendszerünk akkor működik harmonikusan, ha mindhárom dimenzió együttműködik.

Jelentkezz be egyéni vagy csoportos képességfejlesztésre és légy egyensúlyban önmagaddal!

Kategória: Agytorna | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*