Egészséghez tettek kellenek!

Körülölel minket a természet, tápláló föld van a lábaink alatt, a levegő áramlik testünkben és egyben segít mozdulnunk. Mindenünk adott ahhoz, hogy lépést lépést után megtéve elinduljunk a fejlődés útján. Miért nem teszünk hát semmit?

Lehetséges volna, hogy kényelmes hivatkozni arra, hogy “Nekem ez jutott…úgysem segít semmi.” Mi történne ha valóban ki mernénk szállni a mókuskerékből és megnéznénk hogy mi történik az életünkben: mely elágazások, találkozások bizonyulnak mérföldkőnek, hol döntöttük el, hogy erőtlenül beleülünk az elégedetlenségbe, betegségbe?

Az évek során ezernyi kifogást hallottam már, hogy kinek miért nincs önmagára, egészségére ideje, energiája, de találkoztam azokkal is, akik rászánták a napi 20 percet az egészségüket fenntartó mozgásformára és meggyógyultak, alacsonyabb lett a vérnyomásuk, erősödött a testük és többet nevetnek. Mert a különbség talán nem látszik azonnal, de később igen! Látod a másikon, hogy ragyog a szeme, tervei vannak az életével, könnyebben hajol le és van valami bizakodó jel a mosolyában.

Nem állítom, hogy könnyű belekezdeni és talán elsőre folytatni sem. A régi megszokott élet kényelmessége visszaránt, ha nem figyelünk. Azonban segít, ha először kis lépésekkel hetente egyszer átmozgatva a testet hozzászoktatjuk a változáshoz, majd hetente kétszer beiktatjuk a gyakorlást, később akár minden reggel ízületi átmozgatással kezdhetünk. A test meghálálja. Stabilitást nyernek újra a lábak, megerősödnek az izmok, köztük a gátizomzat is, a test megtanul ellazulni, elengedni és megtartani. A feszítés és elengedés tónusossá teszi az izomzatot, felszabadítja a test boldogsághormonjait, nyugalmat kölcsönözve tulajdonosának.

Egyet megígérhetek, nem leszel ugyanaz, mint aki voltál, ha rendszeresen végzed a mozgás gyakorlatokat. Éppen ezért csak egyetlen kérdés szokott felmerülni a csoportban: ” Miért nem kezdtem el hamarabb?”

Ha szeretnél még ebben az évben a lustaság ellenére mozdulni, felfedezni saját tested határait, kapcsolódj be az Alap tanfolyam keretében a csoportba, ahol először hetente egyszer találkozunk és ébresztjük a test erőit.

Február 2-án Pásztón induló tanfolyamba be tudsz még csatlakozni!

Február 11-én Miskolcon kezdünk.

Jelentkezz és mozdulj egészségedért!

Jelentkezz be online az induló NEF tanfolyamokra vagy hívj bizalommal a +36 30 480-3997 telefonszámon.

Kategória: NEF | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*