Anyaméh Gyógyítás – Leány minőség

A Nemzetközi Anyaméh Áldás Közösség céljainak középpontjában a nők ciklikus természetének a felfedezése állt, mely egy manapság is sokszor tabunak számító téma, amellyel nemcsak maguknak a hölgyeknek érdemes tisztában lennie, de ismerete hasznos útmutatóul szolgálhat a velük együtt élő férfiak számára is. Ahogy Miranda Gray a közösség alapítója mondja, a férfiak nem egy, hanem több nőt, női minőséget kapnak amikor elvesznek egy nőt.

Miranda munkássága során, mint terapeuta felfedezte, hogy az anyaméh a nők energetikai központja. Mitöbb, az anyaméh és annak ciklikus energiái befolyásolják a nők nem csak gondolkodását hanem önmagukhoz és a világhoz való viszonyukat, kapcsolódásukat. Mivel a menstruációs ciklus egyes szakaszaiban más-más energiák dominálnak egy nő életében, így különböző fizikai, értelmi, érzelmi és lelki állapotok jellemzik őket, amelyek hatással vannak kapcsolataikra, munkájukra, céljaikra, álmaikra, egyszóval a mindennapi életükre. Ha figyelmet fordítunk ennek megismerésére és elfogadjuk, hogy a dolgok így működnek, azok minden negatívumával és ajándékával együtt, használjuk az ebben rejlő lehetőségeket, sokkal boldogabbá és harmonikusabbá tehetjük életünk majd minden területét, még a premenstruális szakaszban is.

A nők havi ciklusuk során négy női archetípust járnak be és testesítenek meg: a HAJADON/FIATAL LÁNY (maiden), az ANYA (mother), a VARÁZSLÓNŐ/SZÉP BOSZORKÁNY (enchantress) és a BANYA/BÖLCS AnYa (crone) energiákról beszélhetünk

Az első, amit mindenképp fontos kiemelni, hogy a nők a természet rendje szerint ciklikusan működnek. Ezt azért is fontos hangsúlyozni, mert társadalmunk sajnos lineárisan szerveződik, az iskolában a tankönyvek a bal agyféltekének kedveznek, azaz az elvárás az, hogy mindenki minden nap azonos minőségben teljesítsen.

A nők havi ciklusa – ami egyedi hosszúságú – négy minőségre osztható fel. Minden egyes fázis négy különböző energiát képvisel, amelyet a négy korábban említett archetípussal írhatunk el, illetve a négy évszakkal, és a négy holdfázissal is.

I. A HAJADON energiák időszaka

Archetípus elnevezések: Hajadon/Fiatal lány/Szűz/Vadász/Szépség istennője/Ragyogó fiatalasszony
Évszak: tavasz
Holdciklus: növekvő Hold időszaka (újholdtól a teliholdig tartó szakasz)
Mottója: „Én gondolkozom.”
Női ciklus fázisa: az ovulációt megelőző időszak
Mi érezhetnek a nők ebben a fázisban?
* Növekvő, dinamikus energiák jellemzik a nőket. Energiáik ilyenkor állnak legközelebb a férfi energiákhoz.
* Racionálisabbak. Az elme működése nagyon strukturált, fókuszált. Szekvenciális gondolkodás jellemzi a szebbik tagjait.
* Aktívak és tevékenyek, úgy érzik, hogy csinálniuk kell valamit. Ez az időszak kiváló arra, hogy új projektekbe kezdjenek.
* Mivel az ego jobban jelen van életük ezen szakaszaiban, magabiztosabbak és könnyebben kilépnek a komfortzónájukból.
* Függetlenebbek.
* Jobban tudnak figyelni a saját szükségleteikre.
* Vannak nők, akik számára ez az időszak nagyobb nehézséget jelent.

TIPPEK NŐKNEK
* Csináljanak apró dolgokat, illetve végezzenek különböző tevékenységeket. Ha ilyenkor valami nem úgy alakul, ahogy szeretnék, hamar frusztrálttá válhatnak. Ezért is érdemes ilyenkor valami más tevékenységbe kezdeni.
* Kezdjenek új projektekbe, ahol az intellektusukat tudják használni. Ez az időszak különösen kedvező a tervezésre. Ennek oka, hogy ilyenkor nagyobb rálátásuk van a dolgokra, koncentráltabbak és logikusabban gondolkodnak.
* Érdemes például a könyvelést ekkorra időzíteni.
* Bár a komfortzónából könnyebben ki tudnak lépni, érdemes vigyázni a megnövekedett magabiztossággal.
* Végezzenek a nők örömteli dolgokat, hogy táplálják a bennük élő fiatal nőt.
* Végezzenek fizikai testgyakorlatokat, sportoljanak.
* Mivel ilyenkor egy nőnek több személyes térre van szüksége, érdemes egyszemélyes munkákat végeznie.

TIPPEK FÉRFIAKNAK – avagy mit csinálhatnak ilyenkor a férfiak?
* Javasoljanak új projekteket.
* Ha vágynak valamire, ekkor érdemes előhozakodni vele. Persze jó, ha mondanivalójukat logikus érvekkel támasztják alá, illetve összehangolják terveiket a nő céljaival.
* Támogassák a nőt, de adjanak neki teret is, hogy a saját ritmusában végezhesse dolgait.
* Ez az együtt tervezés időszaka.
* Praktikus dolgokról és vágyakról ne most beszéljenek egy nővel! Érdemes azt a következő hétre (az ANYA energiák időszakára) halasztani, amikor a hölgyek sokkal nyitottabbek lesznek meghallgatni mondanivalójukat.

A női ciklus első két fázisában – HAJADON és ANYA energiák időszakai – a nők társadalmi megítélése kedvező.  A havi ciklus következő két szakaszát jellemző energiák már a nőiség kevésbé tolerált oldalára visznek át bennünket. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a VARÁZSLÓNŐ és a BANYA időszakok – a kihívások ellenére rengeteg ajándékot rejtenek magukban.

Ismerd meg mindegyik benned élő minőséget! –> ANYA Archetípus

Az Anyaméh Gyógyítás célja ezeket a minőségeket harmóniába rendezni, visszakapcsolni a Nőt oda, ahonnan jött: az Istennői minőségébe.

Kategória: Női Erő Ébresztés | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*