Foglalj időpontot +36 30 480-3997

Kövess

Mi a kineziológia?

Röviden összefoglalnám mit csinálunk a TEK Kineziológia Tanácsadás alkalmával. 

A TEK kineziológia tanácsadás alkalmával érzelmi stresszoldás segítségével tárjuk fel mindazokat az élethelyzeteket, szokásokat, mintákat amelyek gátolnak célod elérésében, legyen az fizikai vagy személyes fejlődésed következő mérföldköve. A generációkon átívelő mintázatokat egymás mellé helyezve, segítelek a szokások, hitrendszerek megértésében, úgy, hogy a fókuszt végig célodon tartva, tágítva látószöged, magad alakíthasd jelenlegi életed.

Transzgenerációs 

Generációkon átívelő reakció mintázatok útján tárjuk fel a jelenben gátló szokásokat, tudattalanban futó szlogeneket. A családban olyan gyors lefolyású, és szinte előre látható interakciós minták futnak időről-időre, amiben, mint egy színdarabban kötöttek a szerepek: egymásnak adják a végszavakat a szereplők, és a kimenetelük is ugyanolyan. Mivel a család alapvető törekvése a stabilitás biztosítása tagjai számára, ezek a kötött szerepek hajlamosak a generalizálódásra, bebetonozva a személyeket adott viselkedésmintákba, amelyek szinte viselkedés előírásokként is működhetnek. Ezek a szabályrendszerek hozzák létre a családi mítoszokat, amelyek megszabják, hogy egy-egy családban mik a tabu témák, mi mondható ki és mi nem, miről lehet kérdezni, és mi az, amit kötelező eltitkolni. Sokszor önmegvalósításunk útját így nem is látjuk, mert más életéért vállaltuk a felelősséget, vagy olyan szerepben állunk, amely nem engedi, hogy szárnyainkat kibontakoztathassuk.

Epigenetikus 

A TEK tanácsadás alkalmával az epigenetikán át közelítjük meg a régi és az új választások, lehetőségek témakörét. Ugyanis a külső környezetből származó észlelések az öt érzékszerv idegsejtrendszerének útján jelzéseket küldenek a nagyagykéregbe és a vele összeköttetésben álló limbikus rendszerbe, azaz az érzelmi intelligencia központjába. Az az agytevékenység egyik legérdekesebb vonatkozása, hogy az élménybenyomásokat biológiai jelzésekké tudja alakítani. A komoly tudományos vizsgálatokból kiderül, hogy az emberek közötti kapcsolatok óriási hatással lehetnek számtalan gén szabályozására, és nemcsak lelki, hanem messzemenő biológiai következményekkel is járnak. A szervezetnek megvan rá a lehetősége, hogy, úgyszólván mellékesen, funkciós csoportokat - azaz metilcsoportokat - kapcsoljon hozzá a DNS-hez. Ha egy gén kapcsolójához több ilyen funkciós csoport tapad, akkor ezek elzárják az utat a jelzőmolekulák előtt, amelyek a génkapcsolóhoz kötődhetnek, és a gén működését aktiválhatják. A gén ilyenkor leblokkol és bezárul. A környezeti tényezők nemcsak a gén lepecsételéséhez vezethetnek, hanem fel is oldhatják a zárat. A géntevékenység szabályozásában az ilyen hosszan tartó lepecsételést vagy a pecsét eltávolítását epigenetikának nevezik. Az örökítőanyaghoz kapcsolódó funkciós csoportot epigenetikus „változásoknak” hívják. Ezek a funkciós csoportok egy mintázatot alkotnak, az ún. epigenetikus mintát. Az érzelmi közeg feloldásával fel tudjuk oldani a funkciós csoportok tapadását, így szabaddá téve a gént, szabad döntést biztosítsva önmagadnak minden helyzetben!

Kineziológia

A kineziológia görög szóösszetétel, kinesis mozgást, logos pedig tudományt jelent. Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza, bármilyen témára vonatkozóan, amelyben jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni. A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű módszer, amely a fókuszt a jövőn tartva segít a jobb életminőség élérésében. 

Amennyiben érdekel a módszer, vagy további kérdésed van, keress nyugodtan az elérhetőségek bármelyikén vagy az alábbi form segítségével.