Foglalj időpontot +36 30 480-3997

Kövess

Megoldás tanulási nehézségekre

Tanulási problémákat pedagógiai szemlélet alapján több csoportra bonthatjuk. 

  • Tanulási nehézségről van szó, amikor a tanuló időszakosan lemarad, fizikai vagy lelki okok miatt így teljesítménye csökken, de ez az aktiváló helyzet, ok elmúlásával megszűnik.
  • Tanulási zavarról beszélhetünk, ha a tanuló egy vagy több képesség hibás működéséből adódóan egy-egy tantárgyból nem tud megfelelni a minimum elvárásnak, az órán szenved, az otthoni házi feladat elkészítése szenvedést és önbizalomcsökkenést eredményez. Ez adódhat figyelemzavarból, egyensúlyrendszer felborulásából avagy az audiós, kineztetikus, vizuális rendszer zavaraiból. 

Nem ismeretlen senki előtt a tünetegyüttes, amikor valaki nem képességeinek megfelelően "teljesít". A vitaminok, különórák csak azt az érzést keltik a gyerekben és felnőttben egyaránt, hogy " Nem vagyok elég jó. Elromlottam. Nem tudom megadni azt, amit akarnak. Kicsi vagyok és selejt." Pedig mindenkinek voltak olyan vakfoltjai, tantárgyak, amik nehezebben mentek, a nem szeretett órák, ahol dacból sem készült a feleltetésre. 

A kineziológia stresszoldásokkal kombinált, készség és képességfejlesztő tevékenysége során nagyban hozzájárulhat a tanulási nehézségek, figyelemzavar fejlesztéséhez az egyénre szabott oldási munka során. A TEK rendszere lehetőséget nyújt a háttérben található gátak, blokkok feltárására, azok átfordítására. Az érzelmek oldásával és a negatív tapasztalatok átbeszélésével lehetőség van a tantárggyal való új kapcsolódás kialakítására, hogy immár az ne az utált órákat és átsírt éjszakákat jelentse, hanem valami új izgalmas dolgot. 

Ugyanakkor érdemes figyelembe venni a gyermek igényeit és szükség esetén az érzelmi stresszoldás mellett vagy után szakember, gyógypedagógus segítségét igénybe venni. Ezek a szakemberek tudnak segíteni azon képességeket erősíteni, támogatni, amivel újra sikeres lehet gyermekünk az iskolában, majd az életben. Hiszen innen hozza a megoldási mintáit, hogy hogyan van ő és a tömeg kapcsolata. "Vajon apa és anya hisz-e bennem, hogy sikerülhet?" - hallottam már több gyermek szájából. 

Higgyünk bennük és segítsük őket minden elérhető módszerrel, hogy egészséges, önbizalommal teli gyerekkort ajándékozzunk számukra!


Ha érdekel a módszer, az Időpontfoglalás oldalon vagy telefonon tudsz bejelentkezni hozzám. Az oldás menetéről itt olvashatsz bővebben.