Foglalj időpontot +36 30 480-3997

Kövess

Menstruációs problémák, nőiség blokkok

"A méhem szent, és az életem is az.
A méhem a menny kapuja itt a földön,
és az életem is az.”
(Méh mantra, részlet QueenAfua Szakrális Nő című könyvből)  

A premenstruációs problémák tapasztalatom szerint sokszor a méh támasz hiányából és az ott jelenlévő negatív megélések felhalmozódásából tevődnek össze. Méhünkről sokszor elfelejtkezünk, pedig méhünk a legfontosabb energiaközpontunk. A méh a maga kettős feladatával különleges szerv, nem véletlenül nevezik a kínaiak védőpalotának vagy véresszenciát tároló kamrának. Ez az un. alsó erőközpont, még kiaknázatlan lehetőségeket nyújt számunkra, női egészségünk védelmére és megszilárdítására, így érdemes rá figyelmet szentelnünk.

A megtermékenyülés képessége ugyanakkor sebezhetővé is teszi a méhet, hiszen az nyitott és energetikailag felvevő szerepet tölt be nem csak a petesejt kapcsán, hanem a mindennapokban is. Nem véletlen manapság, hogy olyan sok méh megbetegedéssel találkozunk. Nem foglalkozunk kiemelten nőiségünk témáival, sokszor elnyomjuk érzéseinket, a gátizomról és annak fontosságáról valószínűleg sokan még egyáltalán nem is hallottak. Pedig ha a gátizom és a méhet tartó izomzatok nem elég rugalmasak, ernyedtek akkor a méhet nem tartva annak egészséges működését nagyban hátráltatják. 

Nőként nehéz méh nélkül teremteni, energiát gyűjteni, célt megvalósítani és a mindennapokban energikusan jelen lenni. A 21. század amúgy is sok kihívással örvendezteti meg a nőket, hiszen több helyen kell egyszerre és lehetőleg tökéletesen helytállni, ugyanabban a pillanatban. A szerepek összemosódtak. Miközben nincs testudatosság, nincs mibe kapaszkodni, a nők kiégnek, elvesztik kapcsolatukat saját testükkel, ritmusukkal és így a következő generációnak sem tudnak segíteni nőként kiteljesedni, egyáltalán boldogan élni.

Van megoldás arra, ha TE is úgy érzed, nem éled nőiességed, elnyomod érzelmeidet, utálod hogy nő vagy, hiszen ez csak fájdalommal és gyengeséggel jár. Igazából nőként élni csodálatos, hiszen életet hozunk a Földre, táplálunk, a tört részeket egybeszeretve, középpontban állva cselekszünk - ha helyünkön vagyunk! Rengeteg negatív megélés kapcsolódik a nőiséghez, titkok, amelyeket fel kell fedni, meg kell ismerni, hogy erőközpontodat tisztítva TE újra teremtően légy jelen az életedben!

Ebben segíthet az érzelmek, tapasztalások oldaláról közelítő TEK Kineziológia tanácsadás vagy az energetikai gyakorlatokat tartalmazó, Női ErőForrás Aktiváló Mozgás Meditáció tanfolyam.