Foglalj időpontot +36 30 480-3997

Kövess

Brain Gym - Agytorna

Dr. Paul Dennison hozta létre a 1980-as évek elején az EDU-K-t, mely a mozgás és a tanulás kapcsolatának tudománya. Ő fedezte fel, hogy az integráció javítja a koordinációt a bal és a jobb agyfélteke között, hiszen azt követően a tanulás, a koordináció, a  látás és a viselkedés látványosan javul a gyakorlatokat végző gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt.

A Brain Gym ® gyakorlatok az egyensúly megteremtésére fókuszálnak, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy bekapcsoljuk az agyat bizonyos tevékenységekre. Az eredmények annyira meggyőzőek, hogy 1991-től az USA-Learning Alapítvány mint a legsikeresebb innovatív tanulást segítő program tartják számon az Edu-K-t.

Brain Gym ® egy olyan program, ami fizikai tevékenységekkel javítja a tanulási képességeket. A módszer a figyelmet a mozgásra, a balanszra, azaz az egyensúly megteremtésére, és a tanulás fizikai készségeinek feltárására irányította.

A gyakorlatok könnyűek és élvezetesek, gyors és gyakran drámai javulást hoznak a koncentráció, a memória, az olvasás, az írás, a szervezés, a mozgáskoordinációs zavaroknál.

Brain Gym ® fejleszti az agyi idegpályákat a természetes mozgásokon keresztül. Hiszen élni annyit jelent, mint mozogni.

Miért kell a két agyféltekét integrálni?

Az emberi agy két agyféltekéből áll, őket egy idegnyaláb kapcsolja össze:

A Bal agyféltekére jellemző az analitikus gondolkodás, ő irányítja a test jobb oldalát. Ide soroljuk pl. a logikus gondolkodást, a beszédet, az olvasást, számolást, írást, időfüggőséget, intellektust, intelligenciát, racionalitást, aktivitást stb.

A Jobb agyfélteke az intuícióink székhelye, ez irányítja a testünk bal oldalát, ide sorolható pl. a térérzékelés, a formaérzékelés, a zene, az illat, a szimbolikus gondolkodás, az időtlenség, a fantázia és többek között az érzéseink.

Ha mindkét agyfélteke azonos időben működik és elérhető, akkor agyintegráció áll fenn. Erre szükség van a hétköznapi tevékenységek során is, mint a harmonikus mozgás, futás, járás, olvasás, írás, cselekvés és gondolkodás.

A Brain Gym segítségével elérhető célok:

  • Megerősödött önbizalom
  • A motiváció fenntartásának, irányításának képessége
  • A stressz észlelésére és elkerülésére alkalmas készségek
  • Nagyobb tudatosság a testi és mentális képességek terén
  • Csapatépítésre, együttműködésre és egymást ösztönző kreativitásra alkalmas készségek elsajátítása
  • Folyamatos, könnyed írás, olvasás 
  • Jobb és bal agyfélteke közötti integráció
  • Megfelelő kapcsolódás a környezettel

Egyéni Agytorna Gyerekeknek

Az egyéni torna 60 perces, változatos fejlesztési lehetőségeket kínál gyermekek számára 6-16 éves korig. Az egyéni tanácsadás során arra fókuszálunk, hogy játékos módon bevonva gyermeked a folyamatba, segítsük őt a könnyed, folyamatos olvasás, írás, fókusz kialakításában és mindennapi használatában. A gyerekekkel való munka magában foglalja a szülőkkel való beszélgetést, a gyermek játékos integrációját, a hozott fejlesztendő készség gyakorlását és a gyakorlatok betanítását is.

Óvodásoknak és Iskolásoknak is tartok egyéni illetve csoportos foglalkozásokat. 

Tanuljunk együtt, játszva!