Foglalj időpontot +36 30 480-3997

Kövess

Kineziológia Gyerekeknek 

Nagycsaládos lévén lehetőségem nyílt már 4 éves koromtól végigkísérni kisebb testvéreim életét, fejlődési szakaszait, hol tudatosan, hol tudattalanul. Külön élmény volt az ikrek változásait követni, ahogy mindig váltva egymást haladtak előre a nekik kijelölt életúton. A nagy korkülönbségek miatt a mai napig figyelemmel tudom kísérni a bölcsisek problémaköreitől egészen a kamaszok panaszáradatáig eső széles skálát, miközben meghallgatom természetesen a szülőket is. Nőként - vagy mert én vagyok az elsőszülött - mindig erőteljes érdeklődés kötött és köt a mai napig a gyerekekhez. Koromnál fogva könnyen visszaemlékszem még a kamaszkori útkeresésre, át tudom még beszélni az élet nagy kérdéseit a két nagyobb öcsémmel (18) de ahogy a húgommal (8) kirakózom vagy az öcsémmel (3,5) vonatozunk, a kisebbek napi problémái, örömei is közel állnak hozzám.

A Gyerek Kineziológia tanfolyamon tanultakat alkalmazom a mindennapokban, hiszen jobb rögtön átbeszélni, átalakítani a gyermeki dühöt megértéssé, megtanítván nekik hogyan kezeljék érzelmeiket, hogyan alkalmazkodjanak egy-egy új élethelyzethez.

A kezelések a gyermekek számára különleges élményt jelentenek, az egyszerű gyakorlatok gyors javulást, sikerélményt hoznak, szeretnek újra jönni és elújságolni a legújabb szerelmeket az osztályban, vagy a matek doli eredményét. A nagyobb gyerekekkel megtanuljuk felismerni és kezelni saját stressz-reakcióikat, segítjük koncentrációs képességük fejlődését, új módszereket tanulunk tanulási késségeik javítására, ezzel segítve az önkifejezésüket szóban és írásban egyaránt.

A gyerekek oldása 1 órát vesz igénybe, melybe beletartozik a helyzetfelmérés, avagy a szülővel való átbeszélése a hozott problémáknak. A közös munkánk során a szülő velünk lehet, de ha a gyermek már biztonságban érzi magát és a szülő is úgy gondolja, kettesben is tudunk játszani, rajzolni és az oldásokat játékosan, észrevétlenül elvégezni.

Miben tudok többek között segíteni?

  • tanulási problémák (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia)
  • viselkedési / magatartásbeli problémák
  • családban történt trauma, esemény feldolgozása
  • testvérféltékenység
  • iskolától való félelem, teljesítménykényszer

Jelentkezz be vagy próbáld ki a csoportos képességfejlesztő Agytornát!