Dönts most Magad mellett!

Minden úton vannak fontos elágazások. A választás a miénk. Melyik útra térünk, követjük-e a csapást vagy letérünk. A választásaink és nem a lehetőségeink határoznak meg minket.

De mi lehet az ára a döntésemnek?

Egyetemi tanulmányaimból élénken él még a gazdasági fogalom: valaminek a valóságos ára. Ebben az esetben ez az ár az az út, amelyre nem lépünk rá, amelyről ily módon lemondunk. Nem tudjuk pontosan mit veszítünk. Döntéseinket visszanézve látjuk csak a szőttest, életünk szálait, ahogy összefutnak.

Az ember lényegét, emberiségét a bizalomra, kapcsolódásra való képessége formálja. Ez a kapcsolódás nem csak a kinttel való kapcsolatfelvételt jelzi hanem az ÖnMagával való kapcsolódást, amelyből az Élet nyílik. Innen érdemes meghozni a döntéseinket, felelősségteljesen lépni vágyaink megvalósításáért! A felelősségvállalás, az élet minden területén fontos, így döntéseink terén is. Hiába mutogatunk másra, a végleges döntést mindig mi hozzuk meg. Mit is jelent ez? Lehetünk gyengék és hagyhatjuk, hogy mindig a külvilág, a rendszer, a környezet határozzon meg minket, de ez is a MI döntésünk.

Vagy választhatunk magunknak új utat: Göröngyös, nem kitaposott vad ösvényt, ahol ezer kihívás és újdonság vár. Minden lépés a miénk.  Tapasztalatok, karcolások, sikerek és új élmények várnak ránk.

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*