Örökségeink a mindennapokban

A kedvenc ételeink mind anya, nagymama konyhájából kerülnek ki. Az isteni illatok, ahogy a tapasztalt kezek gyúrják a tésztát, válogatják a fűszernövényeket egy-egy isteni lakodalmi étekhez, mind hozzá tartoznak generációs örökségünkhöz. Az apró titkok, ahogy a húsleves gyógyítóvá válik, mert a szív is benne van! Étkezéseinken át is kapcsolódunk, ezeréves múltunkkal, szokásokkal, ősanyáink, ősapáink történeteivel.

Azt kell megértenünk, hogy egyszer mi leszünk azok a szülők, majd nagymamák, nagypapák akik utat mutatnak a gasztronómián át az együtt teremtés folyamatába. Vajon a Mi ételeink, útravalónk is lesz annyira változatos, tápláló mint őseinké?

Figyelj oda mit eszel és mivel táplálod tested és családodét! Legyenek színek az asztalon: piros ételekkel erősítsd a tüzet, a zöldekkel hozz frissességet a konyhádba, legyen a lila a barátod, mely érzéki világba repít. Az vagy, amit megeszel. – mondják.

Légy a frissesség, az életöröm, a rugalmasság és az a családtag, barát, akinek konyhájába öröm és megnyugtató betérni egy fáradt nap után.

Köszönöm a szülőknek, nagyszülőknek egy élet munkáját!

A képért külön köszönet Jennifer Buhl!

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Örökségeink a mindennapokban bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Varga sandorne szerint:

    Nagyon aranyos a bejegyzesed, sok igazsag van benne! Szep a mellekelt kep is .pusz-i.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*