A kedvenc ételeink mind anya, nagymama konyhájából kerülnek ki. Az isteni illatok, ahogy a tapasztalt kezek gyúrják a tésztát, válogatják a fűszernövényeket egy-egy isteni lakodalmi étekhez, mind hozzá tartoznak generációs örökségünkhöz. Az apró titkok, ahogy a húsleves gyógyítóvá válik, mert a szív is benne van! Étkezéseinken át is kapcsolódunk, ezeréves múltunkkal, szokásokkal, ősanyáink, ősapáink történeteivel.
Azt kell megértenünk, hogy egyszer mi leszünk azok a szülők, majd nagymamák, nagypapák akik utat mutatnak a gasztronómián át az együtt teremtés folyamatába. Vajon a Mi ételeink, útravalónk is lesz annyira változatos, tápláló mint őseinké?
Figyelj oda mit eszel és mivel táplálod tested és családodét! Legyenek színek az asztalon: piros ételekkel erősítsd a tüzet, a zöldekkel hozz frissességet a konyhádba, legyen a lila a barátod, mely érzéki világba repít. Az vagy, amit megeszel. – mondják.
Légy a frissesség, az életöröm, a rugalmasság és az a családtag, barát, akinek konyhájába öröm és megnyugtató betérni egy fáradt nap után.
Köszönöm a szülőknek, nagyszülőknek egy élet munkáját!
A képért külön köszönet Jennifer Buhl!
Nagyon aranyos a bejegyzesed, sok igazsag van benne! Szep a mellekelt kep is .pusz-i.