Érzelmeink útján

Testünk minden sejtje részt vesz az úgynevezett érzelemmolekulák fogadásában. Ezek fogadják be az egyes érzelmi – indulati állapotokra jellemző hormonkoktélokat, hogy a befogadást követően elönthessen bennünket egy-egy érzés vagy indulat. Az egész test részt vesz hálózatos módon az érzelmi állapotok megélésében, és ez a teljesség vesz részt minden működészavarban is. Candace Pert álal felderített pszichoszomatikus hálózat, azaz a test-elme koncepció mondja ki, hogy a szervezet egésze egy összefüggő, kommunikációs láncolatot takar. Tested egésze érez!

Tudatunk „küszöbe” alatt hatalmas mennyiségű érzelmileg színezett információcsere zajlik, amelynek zöme soha nem tudatosodik. Ennek megfelelően az emlékezet sem csupán az agyhoz kapcsolt, hiszen a memória rögzülése receptorszinten zajlik, a TESTELMÉBEN tárolódik. Ennek bizonyításáért Erik Kandel pszichoanalitikus érdeklődésű neurobiológus 2000-ben Nobel díjat is kapott.

Van, hogy egy adott érzelmet, helyzetet el akarsz felejteni, kitolod a felidézhető emlékezeti tartományból, de ezzel együtt a feszültség sajnos ott munkálkodik benned tovább és keresi az utat, hogy kifejezésre juttasd. Gyakori eset, hogy elszólásban mégiscsak utat tör magának és sokszor kellemetlen helyzetbe juttatja azt, aki elfeledte.

Az érzések mentén ásunk a TEK tanácsadás és a Theta Healing konzultáció során is, a feszültség gyökerét feltárva, azt kioldva a test mezejéből. Az érzelmi stresszoldás lehetővé teszi, hogy a felhalmozott negatív tapasztalások helyett új utakat válassz, és tudatosítva érzelmeid szabadon élhesd meg önmagad!

Kategória: Kineziológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*