Észkerék kapcsoló Agytorna

A Brain Gym® egy olyan pedagógiai terápiás program, melyet Dr. Paul Dennison fejlesztett ki, aki a korai gyermeki mozgásfejlődés szakértője. A módszer 80 év pedagógiai és fejlődéstani kutatásain nyugszik.
A Brain Gym olyan egyszerű, játékos mozdulatokból áll, melyekhez hasonlókat a gyermekek életük első három életévében maguktól is elvégeznek – mint például a kúszás-mászás – melyeknek jelentős szerepük van a kisgyermekkori mozgásfejlődés folyamatában a szem, a kéz és a teljes test koordinációjának kialakulásában. „A mozgás az első „nyelv”, amit egy gyermek megtanul” (Sally Goddard). Mozogva fedezi fel környezetét, és a mozgás által, érzékszervi-motorikus integráción keresztül építi fel idegrendszerét, ami elengedhetetlen többek között a későbbi tanulási folyamataiban.
A mozgás és a tanulás már a születéstől kezdve kapcsolódik egymáshoz, annyira hozzánk tartozik, mint a lélegzetvétel. A mozgáson keresztül elsajátított információk, tapasztalatok könnyebben beépülnek, így a későbbiekben a tanulást is játékos módján egyedivé, könnyedebbé teszi.A gyermekeink természetes mozgása teszi agyukat alkalmassá az új dolgok befogadására, és gyors elsajátítására. Dr. Dennison ebből a felismerésből kiindulva vitte tovább a kutatás irányát, és dolgozta ki módszerét a felnőttekre is.

A Brain Gym egyéni alkalmainak folyamatában feltárjuk megfigyeléssel illetve izomteszteléssel hogy pontosan mi az a tevékenység, mozdulat amely stresszel jár. Iskolás gyermekek esetében ez lehet a táblára való nézés iránya, a ceruza megfelelő fogása, esetleg a hangos olvasás, beszéd vagy mindezek párhuzamosan végzése. A Brain Gym balanszainak segítségével segítjük a jobb-bal, elöl-hátul, fent-lent dimenzióinak integrációját, így egyensúlyt létrehozva a testben, oldva a stresszt okozó mozdulat mögött húzódó negatív megéléseket.

A játékos gyakorlatok otthoni gyakorlásával a tanulás igazi öröm lehet gyermeked számára!

Kategória: Agytorna | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*